Bootcamp training

Bootcamp training
Bootcamp is een intensieve manier van trainen om af te vallen, je conditie te verbeteren en sterkere spieren te krijgen. Het is gebaseerd op de zware bootcamptraining die militairen krijgen tijdens de opleiding. Daar is een fitnessprogramma uit ontwikkeld die niet alleen maar voor de fanatiekelingen bedoeld is. De bootcamplessen worden in de buitenlucht gegeven en dat is natuurlijk bij weer en wind een uitdaging. Weerstand bieden aan alle weersomstandigheden is uitermate geschikt om een sterke mindset te krijgen.

Full body workout
De bootcamptrainingen zijn een echt full body workout, de focus ligt op spierversterkende oefeningen. En daarbij is het ook goed zeer goed voor je uithoudingsvermogen door alle cardio onderdelen.
Het begint vaak met een warming-up die bestaat uit een stukje hardlopen en bodyweight oefeningen. Daarna wordt de training wat intensiever wat conditie-en krachttraining betreft.
Doordat je in teamverband werkt wordt je geprikkeld om je uiterste best te doen want je wilt niet achterblijven.

Met een beetje inzet verbrand je toch al gauw zo’n 600 calorieën tijdens de bootcamp training. Dit resulteert in vetverbranding. Omdat je met de bootcamp ook veel krachttraining doet zullen je spieren meer massa krijgen. Hierdoor blijf je ook na een workout vet verbranden (afterburn).

Door gezonde voeding in combinatie met bootcamp ben je ook goed in staat om af te vallen. Je kunt bij Bootcamp Body Power ook terecht voor voedingsadvies en advies in voedingssupplementen. Dit advies verschilt per doelstelling van iedere persoon.

Kettlebell
Een veel ingezette tool is de kettlebell. Het biedt een hele mooie transfer naar allerlei ander sporten.
Snel afvallen, sterker, explosiever en flexibeler worden in zeer korte tijd? Dan is de Kettlebell training echt de moeite waard om te gaan proberen.

Het trainen met de kettlebell vormt een groot onderdeel van mijn Bootcamp trainingen en is mijn paradepaardje onder de trainingstools!
De “kettlebell” laat zich het beste omschrijven als een stalen kanonskogel met een handvat en wordt ook wel “Ball of Steel” genoemd. Een kettlebell workout is misschien wel een van de meest effectieve trainingsmethodes om fit te worden.
Je traint namelijk tegelijkertijd je kracht, conditie en flexibiliteit en trainen met de Kettlebell zorgt voor enorme vetverbrandende effecten. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau trainen want er is keuze uit verschillende gewichten.
Betere sportprestaties
Het trainen met de kettlebell is zeer geschikt voor diegene die zich wil verbeteren in zijn of haar sport. Het is namelijk gebleken dat het trainen met een kettlebell een zeer brede transfer heeft naar andere sporten. Dus door een kettlebelltraining toe te voegen aan jouw trainingsprogramma zul jij beter gaan presteren in jouw sport. En daarvoor train je toch?

Verder werken we tijdens de bootcamp trainingen met dumbbells, battle rope, barbells, medicine ballen, Core wheel, speedladder, sandbells, sandbags, boksonderdelen en er is regelmatig aandacht voor mobility training.
Kortom: Een zeer effectieve, gevarieerde en uitdagende training in de buitenlucht die jou helpt om jouw doelstelling te bereiken.